Vad Japans nya premiärminister har sagt om Bitcoin

En titt på Yoshihide Sugas kommentarer om Bitcoin tidigare och hur de passar in i Japans strävan efter tydlig kryptolagstiftning.

Japan har valt Yoshihide Suga till efterträdare av Shinzo Abe som premiärminister.
Suga’s har tidigare diskuterat Bitcoin 2014.
Nya regler och investeringar i en digital ekonomi är positiva tecken för krypto i Japan.
Yoshihide Suga kommer att bli Japans nya premiärminister efter att han valdes att leda det liberala demokratiska partiet efter Shinzo Abes avgång.

Lyssna på The Decrypt Daily Podcast
Din dagliga dos av kryptovaluta nyheter, lärande, skvaller och diskussioner.
Lyssna
Japan har en blandad relation med kryptovalutor. Landet har sett två av de största kryptohackarna i historien, Coincheck och Mt. Gox, där 534 miljoner dollar respektive 460 miljoner dollar stulits. Trots dessa skador har Japan inte kriget mot krypto utan i stället fokuserat på att reglera det. Och Suga har spelat en roll i att göra det.

Under sin tid som chefskabinetsekreterare 2014 beskrev Suga Bitcoin som en vara snarare än en valuta. Suga stödde också beskattning av kryptovalutor innan han steg upp till premiärminister.

„Om det finns transaktioner och efterföljande vinster är det naturligt för finansministeriet att överväga hur det kan införa skatter,“ sa Suga då.

Dessa uttalanden kan inte inspirera till förtroende för kryptosamhället, men de var för länge sedan, och när Suga tar rollen som premiärminister fortsätter Japan att gå mot en digital ekonomi.

Japans kryptobana

Den japanska kryptoindustrin har redan gett oss flera indikatorer om vart den är på väg 2020.

I maj gjorde Japan ändringar i Payment Services Act (PSA) och Financial and Exchange Act (FIEA). Dessa regler beskrivs som „en betydande förändring av hur FSA kommer att reglera kryptovalutarelaterade affärsaktiviteter för operatörer i Japan.“

Bitcoin
Bitcoin Ingenjörer Upptäck Enorm Sårbarhet i Blockchain
Två Bitcoin-ingenjörer har upptäckt flera sårbarheter som kan stänga blockchains – två år efter att de trodde att de lappade problemet. Bitcoin-ingenjörerna Braydon Fuller och Javed …

En månad efter det att dessa förordningar trädde i kraft sa G20: s ministrar för digital ekonomi i Japan enligt uppgift att blockchain-tekniken kommer att „ge alla individer och företag genom att skapa nya möjligheter och skapa nya tjänster och sysselsättning.“

Dessutom fortsätter Japan att sträva efter „Society 5.0“, en digitaliserad vision för landets ekonomiska framtid, definierad av teknisk utveckling, fintech-tillväxt och artificiell intelligens.

Denna utveckling visar att Japans bredare bana är mycket pro-crypto. Suga kanske inte har antagit kryptovalutor direkt, men han har beskrivit dem som en vara, och i linje med gällande lagstiftning tycker krypto bör beskattas. Sammantaget är detta bra för industrin i Japan.