KuCoin CEO: We hebben verdachten van de hack gevonden met substantieel bewijs…

De CEO van KuCoin zei dat ze misschien bewijs hebben gevonden van de hacker die verantwoordelijk is voor de massale beveiligingsinbreuk.

Na het verlies van meer dan 250 miljoen dollar aan cryptocurrencies in een veiligheidsincident op 26 september, kan KuCoin nieuw bewijs hebben gevonden om de verantwoordelijken voor de hack te identificeren.

Het is precies een week geleden sinds de in Singapore gevestigde cryptocurrency exchange KuCoin leed aan wat de op twee na grootste hack in de geschiedenis van crypto zou zijn.

En nu, de uitwisseling beweert dat na een grondig onderzoek, het de verdachten van de overgehevelde $280 miljoen heeft gevonden met „substantieel bewijs bij de hand.“

KuCoin CEO Johnny Lyu onthulde dit in een update vandaag op Twitter, waarbij hij opmerkte dat de politie en andere wetshandhavers officieel betrokken zijn en klaar zijn om actie te ondernemen met het nieuwe bewijs.

Een snelle update sinds mijn laatste livestream op 30 september.

Na een grondig onderzoek hebben we de verdachten van het 9.26 #KuCoin Security Incident gevonden met substantieel bewijs bij de hand. Wetshandhavers en politie zijn officieel betrokken om actie te ondernemen.

– lyu_johnny (@lyu_johnny) 3 oktober 2020

204 miljoen dollar beveiligd

KuCoin zei dat het nauw heeft samengewerkt met Crypto Cash-uitwisselingen en projecten om te zien hoe het een deel van de middelen kan terugkrijgen.

De meeste van de getroffen cryptocurrencies in het veiligheidsincident waren DeFi en ERC-20 tokens.

Tether en Bitfinex alleen al bevroor 33 miljoen dollar aan USDT. Andere projecten zoals Ocean Protocol, VIDT_Datalink en Akropolis namen ook verschillende maatregelen zoals bevriezing, forking en het opstellen van een zwarte lijst om te voorkomen dat de hackers de fondsen zouden gebruiken of overmaken.

Volgens de update van Lyu is er nog eens $64 miljoen aan penningen teruggevorderd, wat het totaal op $204 miljoen brengt.

De leden van de cryptogemeenschap waren echter niet blij met het idee, vooral niet van projecten die zichzelf beschreven als gedecentraliseerd, omdat het in strijd is met waar ze voor staan. Voor sommigen bewijst het eenvoudigweg dat de crypto-industrie nog niet volledig klaar is voor gedecentraliseerde systemen.

DEX gebruiken voor het witwassen van gestolen fondsen

Aangezien gecentraliseerde uitwisselingen gemakkelijk cryptocrèmes kunnen bevriezen die naar hun platform worden gestuurd, kozen de daders van de KuCoin-hack voor het witwassen van de fondsen met behulp van gedecentraliseerde uitwisselingen.

Hoewel de verdachte adressen naar verluidt voor $204 miljoen aan activa buiten controle zijn, bevestigden gegevens van Whale Alert dat miljoenen dollars van de gestolen penningen via Uniswap werden overgemaakt, waardoor de fondsen onaantastbaar werden.

KuCoin Hard At Work

Na het incident moest de beurs haar diensten stopzetten. Echter, volgens Lyu kunnen gebruikers nu meer dan 30 penningen storten en opnemen met meer te volgen, waaronder Bitcoin, Ethereum en USDT.

De CEO merkte op dat KuCoin binnenkort volledig operationeel zou worden omdat ze hun best blijven doen om de impact van de hack te „compenseren“, zoals eerder beloofd.